Föreläsning med Thomas Fogdö

Idag har jobbet sponsrat sina medarbetare med att låta oss få lyssna på Thomas Fogdö. Är det någon som känner igen det namnet? Thomas föddes 14 mars 1970 i Gällivare och är en svensk före detta utförsåkare. Han vann världscupen i slalom 1993 och två år senare blev han under en träning förlamad i underkroppen och idag föreläser han inom bland annat området prestation.

”Thomas menar att vi alla är skapta för att prestera och att vi därför bör försöka optimera våra förutsättningar så gott vi kan. Hur mycket vi sedan väljer att anstränga oss är förstås upp till var och en. Han anser att sättet att hantera motstånd är oftast det som avgör om man kommer att lyckas bra eller mindre bra. Inställning och attityd betyder mer än de faktiska fysiska omständigheterna. För högpresterare som lärt sig att möta och hantera motstånd blir motståndet faktiskt snart en förutsättning för att engagera sig. Topprestationer kräver motstånd.”
(http://www.talarforum.se/talare/presentation/thomas.fogdo/157/55/thomas.fogdo.html)

Föreläsningen var väldigt bra och jag känner att jag kommit i kontakt med den typen av tankar under den senaste tiden (3 år närmare bestämt) och känner att det är mer och mer rätt. Man presterar för sig själv och för att det är roligt. De flesta har en ”Vinnarskalle” men man kanske inte använder den i tävlingssammanhang med andra utan mer för sig själv. Idag har jag tränat, det är en vinst för mig!

Dagens: De saker man inte kan styra, kanske man inte ska lägga ned så mycket energi på, säger Thomas Fogdö.

Annonser
  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Annonser
%d bloggare gillar detta: