God hållning – bra träning – på rätt sätt

Jag önskar att det inte finns någon som bryr sig i hur mycket man orkar i en övning. För din egen vinnings skulle finns det ingen anledning att lasta på så mycket vikt att du inte kan hantera och utföra övningen korrekt och säkert. Lär dig övningarnas utförande korrekt innan du börjar tänka på att lasta på vikter. Alltför många har felaktig teknik i många övningar och gör att det är lätt att få skador. Folk som tränat länge och har koll på övningarnas utförande bör också hjälpa till genom att tala om för tränande som utför övningar med risk för skador hur övningen ska utföras säkert.

Nyckel till rätt hållning och utförande är att du aldrig ska slänga med vikter, utför övningen kontrollerat. Håll ryggen rak och magen spänd för att ha en så stabil hållning som möjligt. Håll också huvudet rakt fram med ryggrad och nacke i rät form för att inte påfresta känsliga kroppsdelar fel och orsaka skador.

Lycka till!

Annonser
  • Micke
  • 12 juli, 2008

  Vad yrar du om? Klart att det finns folk som bryr sig om vem du är och hur mycket du lyfter. Du slänger ur dig många ”aldrig” och ”alltid” utan att tänka dig för, menar du att man alltid ska utföra alla övningar ”strikt”? I så fall vet du inte mycket om träningsteknik.

  • traningsvark
  • 12 juli, 2008

  Tack för kommentaren! Det är jättebra att du är uppmärksam!

  Jag ska tänka på det i fortsättningen. Visst är det rätt att olika övningar kan göras på olika sätt. En övning passar inte alla, och nej man ska inte alltid utföra alla övningar ”strikt” men för en ovan är det bra att börja med god teknik så att man inte får skador i onödan.

 1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Annonser
%d bloggare gillar detta: