Att stressa

Jag är en rastlös själ som gillar att ha saker att göra. Sitta i soffan och kolla på tv hör inte till vanligheterna. Träning är mer vanligt eller varför inte en promenad.

Jag hittade en artiken på en arbetsmiljösida… som jag tyckte passade in på mig just nu. Ofta anser folk omkring mig att ”lugna ner dig, du behöver inte göra saker hela tiden…”  Visserligen är det sant, men det är inte så att jag kommer bli utbränd på grund av att jag aktiverar mig… snarare…  

”Jäkt och stress behöver inte vara skadligt för hälsan. Det är snarare bristen på vila som är boven. I dag tror forskare att återhämtning är av så central betydelse att den som får tillräckligt med vila mellan varven inte kan bli utbränd.

Allt fler upplever stress både i arbetet och privat. Kraven har ökat, tempot drivits upp och vi har fått mindre tid för återhämtning. Trötthet har blivit vår tids nya folksjukdom.

Men det är inte stressen i sig som gör att vi blir utbrända, tror forskarna i dag, utan bristen på vila och återhämtning. Återhämtning har så stor betydelse att den som får tillräckligt med vila inte kan bli utbränd, menar man.” (http://www.arbetsmiljoupplysningen.se)

DSC00195Igår fokuserade jag på återhämtning. Jag tog en dag ledigt från jobbet. Jag gjorde avkopplande saker. Bilden ovan är en av de aktiviteterna…

Annonser
  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Annonser
%d bloggare gillar detta: