Presentationsteknik

Igår var jag på utbildning på jobbet. En fortsättningskurs på en kurs jag gick för ungefär 2-3 år sedan när jag precis börjat jobba. Kom direkt från skolan och försökte då samla in verktyg för att börja min arbetsverksamma del av livet. Kursen handlade om ”utvecklande presentationsteknik”.

Föreläsaren påminde mig väldigt mycket om någon som har betytt och för den delen betyder väldigt mycket i mitt liv. En retorisk förebild med väldigt mycket inspiration och erfarenhet att dela med sig med. Utbildningen gick mycket ut på att agera själv. Agera och bedöma andras teknik. Det föreläsaren ville förmedla var att det handlar egentligen inte om att hålla en presentation utan att ge. Och det ligger väldigt mycket i det. Det handlar för mig inte bara om att presentera i mitt yrke utan också att ge presentation i mitt ledarskap vid sidan av mitt yrke.

En av uppgifterna under dagen handlade om att måla upp en bild av något som man har ett stort intresse av, försöka måla upp den bilden för att engagera de övriga deltagarna att göra något liknande. Därmed vill jag verkligen av hela mitt hjärta hissa känslan av att i min ledarroll engagera människor, att driva de till att uppnå sina mål. Att hela tiden prestera bättre och att bli tillfredsställd. Känslan av att se hur en träningsklass verkligen kämpar och vill gör sitt bästa, både med hög koncentration, men även med glädje, ger mig verkligen inspiration till att motivera ännu mer och många fler. Så har man någon gång i livet möjlighet att förmedla något som driver och inspirerar andra så tycker jag att man ska ta den chansen. Inte bara det att andra utvecklas och mår bra, du själv mår bra av det också!

Jag vill samtidigt dissa min något dåliga självkänsla vad gäller att ge presentationer. Jag tror faktiskt att jag tydligt och pedagogiskt klarar av att genomföra bra sådana. Såna här utbildningar ger självinsikt. Har du möjlighet att genomföra denna typ av utbildning, jag säger bara DO IT!

Annonser
  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Annonser
%d bloggare gillar detta: