Hur man får ut mer av Body Pump

Jag tränar som ni kanske vet en del Body Pump, min högsta önskan är att får en Body Pump-licens. Jag vet inte om det är så mycket att sträva efter, men det är skitkul träning som förmodligen ger något… Det är ofta mycket folk på passen och de tröttnar inte eftersom de vet att koreografin byts var tredje månad. Konceptet är framtaget och Les Mills och för att få ha passen på gymmet betalar gymmet en licens plus att utbildning för instruktörer kostar pengar. Inget bra är gratis? Eller?

Nu efter att ha träna Body Pump sen 2003 så ser man massor av rätt och fel, och genom att fråga instruktörer om varför och hur så kan man lära sig massor om säker träning. Alldeles för ofta så har instruktörerna svårt att utnyttja tiden i passen. Man använder takterna för att göra övningarna, och alldeles för ofta så gör ledaren övningarna för snabbt. Det innebär att man tränar kortare tid och det ger mindre träning. Är en övning 2:2, så ska man vara i rörelse hela tiden när man räknar till 4, att det kan vara så svårt att förstå,,, och göra!

I Linköping finns en instruktör som är VÄLDIGT noga med att deltagarna ska göra rätt och låter arg om någon i klassen är för snabb i någon övning… och det är bra! Fler såna ledare!! Helt klart! Håll takten för tusan, för att få ut MEST av träningen! Hur svårt kan det vara?

Annonser
  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Annonser
%d bloggare gillar detta: